T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Prof.Dr. Ömer Dinçer Anaokulu

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 103. YIL DÖNÜMÜ

 

 

İstiklal Marşı'nın Kabulü 103. Yıl Kutlamaları Anasınıfında Coşkuyla Yaşandı

 

Bugün, ülkemizde  olduğu gibi Anaokulumuzda da  İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Anasınıfı öğrencilerimiz ve  kıymetli öğretmenlerimizden Merve Hanım, bu özel günü renkli etkinliklerle taçlandırdı.

 

Kutlama programı, öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte, milli marşımızın kabul edildiği bu anlamlı günde bir araya gelmeleriyle başladı. Anasınıfı öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla sınıflarını süsleyerek, İstiklal Marşı'nın kutlamalarına hazırlandı.

Anasınıfı öğretmeni Merve Hanım, öğrencileriyle birlikte düzenlenen etkinliklerde, İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptı. Öğrencilere milli marşımızın sözleri ve melodisi hakkında bilgi verdi, vatan sevgisinin ve milli birliğin simgesi olan bu marşın anlamını öğrencilere anlatarak duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Kutlamalar, öğrencilerin marşın sözlerini birlikte okumaları, minik şarkıcılardan oluşan bir koronun marşı seslendirmesi ve renkli gösterilerle devam etti. Öğrenciler, marşın ritmiyle coşup, bayraklarını sallayarak kutlamalara katkıda bulundular.

Kutlamaların sonunda öğrencilere, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü dolayısıyla özel olarak hazırlanan minik hediyeler verildi. Bu anlamlı gün, öğrencilerin milli duygularını pekiştirmelerine ve Türk milletinin birlik ve beraberliğine duydukları sevgiyi artırmalarına vesile oldu.

Öğrenciler, bu özel günü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşayarak, milli değerlerine daha da yakınlaşmanın gururunu yaşadılar. İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü kutlamaları, öğrencilerin gözlerindeki coşku ve sevinçle taçlanarak son buldu.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 17:24 - Görüntülenme: 51
  Beğen | 3  kişi beğendi